Aké vzory prinesie toto leto?

pásikavé a pruhované dámske šaty v námorníckom štýleSezóna Jar/Leto prináša čerstvú dávku módy a vzorov aj tento rok a my sme sa rozhodli vám zopár z nich priblížiť. My na DAMSKE-SVETRE.SK sme veľkými nadšencami stále prichádzajúcich trendov vo farbách, vzoroch a strihoch. Ak ste teda aj vy jedným z týchto nadšencov, nasledujúce riadky sú venované len a len vám.

Dnes sa s vami podelíme o najnovšie trendy vo vzoroch, ktoré do sveta módy priniesli svetovo uznávaní, ba dokonca uctievaní, módni „bohovia“ ako Roberto Cavalli, Michael Kors, Luis Vuitton, Bluamrine, Christian Dior a mnohí ďalší.

Pruhy, prúžky, prúžiky...

Táto sezóna sa nesie v znamení pruhovanej módy. Prúžky budú toto leto doslova na každom kroku a oblečení, a to od šiat a košieľ cez nohavice, až po kúsky ako pyžamká. Pruhy vo farbách dúhy sa vyskytnú na každodennom aj spoločenskom oblečení. Čo sa týka, v poslednej dobe, veľmi populárnych klasických bielych pruhov na modrom podklade, tie dizajnéri tento rok priradili pyžamám a nočným košeliam. Samozrejme tieto už ako obvykle prichádzajú v nadrozmerných, tzv. „Oversized“ veľkostiach, ktoré dodajú ženskému telu príťažlivosť a tajomnosť v podobe akejsi cenzúry.

 

Kvetované vzory a lá maliarske plátno

Ak sa dá predpokladať jeden vzor, ktorý sa zjavuje na módnych prehliadkach viac menej každý druhý rok, sú nim kvety. Tento rok tu máme kvetované vzory opäť. Avšak mohlo by sa zdať, že tohtoročný festival kvetín dizajnéri poňali vskutku umelecky. Pokým po minulé roky prevládali vzory pripomínajúce graficky detailne navrhnuté kvetiny, tento rok návrhárske veľdiela predstavujú nádherné umelecké kúsky. biele dámske šaty s potlačou farebných kvetovPohľad na modelky prechádzajúce sa po móle v nadýchanom hodvábe opantá myseľ jedinečnosťou a navodí pocit, že sa nachádzate na prehliadke špičkovej umeleckej galérie v Paríži. Kvetiny prinášajú decentnosť, eleganciu a zmyselnosť v jednom kroku.

Všade samé slogany

Slogany úplne a absolútne preskočili očakávania. Na tričkách a mikinách sa objavujú už niekoľko dlhých rokov avšak nikdy nepatrili k tým vzorom, ktoré by ste videli na prehliadke módneho Guru počas Fashion Week-u. Toto leto je to ale inak! Dizajnéri (pozitívne) šokovali nie len kritikov, ale aj všetkých módnych šialencov. Okrem už známych sloganov ako „LOVE“ alebo „SILENCE“ tento rok prekvapili návrhári aj dávkou povzbudenia svojich modeliek. Napríklad návrhár Henry Holland v slogane „Let´s breed Bella Hadid“ (Poďme chovať Bellu Hadid) poukazuje na fakt, že táto svetová modelka je jednoducho unikát a svet modelingu potrebuje takých omnoho viac. 

Táto sezóna prekvapila napríklad aj geometrickými vzormi, návratom retro štýlu a definitívne šokovala so vzormi v znamení optických ilúzií. My sme sa zamilovali do sloganového trendu, ktorý dokáže vyjadriť naše myšlienky a pocity, osobnosť aj charakter a to bez akýchkoľvek slov. A čo vy? Ulahodili nejaké trendy tejto sezóny aj vášmu oku?