Elegancia má názov: čierne šaty

krátke elegantné čierne šaty puzdrové strihuAk by ste si mali predstaviť jeden z najkultovejších a najviac nadčasových ženských oblečení, čo by to bolo? Áno, sme si istí, že mnohí z vás povedia „malé čierne“, teda čierne šaty. Klasické čierne šaty sú skutočne jedným najkrajších a najelegantnejších ženských odevov.

Čierne šaty by mali patriť do povinnej výbavy každej ženy.

Prečo? Je to jednoduché. Malé čierne sú skvelý kúsok v každej situácii, a to aj vtedy, keď práve neviete, čo si obliecť. Hodia sa takmer na akúkoľvek príležitosť od skúšky v škole, cez dôležité pracovné stretnutie až po bežný deň v práci. Čierne šaty je elegancia sama o sebe. Navyše, stačí, ak zmeníte doplnky či topánky a vaše čierne šaty zrazu naberú úplne iný dych. Vhodný strih týchto čiernych šiat sa hodí ako štíhlym ženám, tak aj ženám, ktoré majú nejaké krivky navyše. Jednoznačne zoštíhľujú postavu.

Viete ako tento elegantný kúsok vznikol?

Svetu ich predstavila elegantná Coco Chanel a odvtedy si čierne šaty nosia prvenstvo medzi elegantnými kúskami v ženskom šatníku. Malé čierne šaty vďaka tomu nikdy nevyšli z módy a sú skutočne základom elegantného ženského šatníka. Od čias Coco Chanel sa tešili veľkej popularite aj vo filmovom priemysle a stali sa slávnymi. Spomínate si na kultový film „Raňajky u Tiffaniho“? Tam taktiež hviezdila slávna Audrey Hepburn aj vďaka čiernym šatám.

Ako nosiť čierne šaty?

Kombinujte ich, napríklad, s balerínkami alebo inými topánkami na nízkoch podpätku aj so svetrom počas dňa a večer, trebárs na večeru alebo do divadla či do mesta ich môžete vymeniť s topánkami, sandálkami na vysokom podpätku alebo lodičkami. Čierne šaty sú dokonca tak univerzálne, že sa hodia aj na akékoľvek ročné obdobie. Bez problémov ich budete vedieť skombinovať aj s vysokými čižmami a tmavými či výraznými pančuškami počas zimy.