Overal – buďte elegantná aj príťažlivá zároveň

Ak si stále myslíte, že overaly sú voľné, široké kúsky oblečenia pre konzervatívne ženy veľmi sa mýlite. Dnes sú to plnohodnotné módne komplety, ktoré elegantne prepájajú vrchnú a spodnú časť oblečenia. Nezriedka narazíte aj na skutočne sexi kúsky, ktoré môžu smelo konkurovať minišatám alebo obľúbenej kombinácii top-sukňa.

Svoj absolútny vrchol zažili overaly v 80-tych rokoch minulého storočia, no masívny úspech zažívajú opäť v posledných troch sezónach. A toto leto nebude iné. Je totiž až príliš ľahké podľahnúť elegancii a praktickosti, ktoré nové overaly poskytujú.

Bezstresové rána pred skriňou

Pocit rannej predskriňovej frustrácie pozná každá z nás. Skombinovať obľúbenú blúzku, s obľúbenými nohavicami, prípadne s ďalšími kúskami oblečenia, býva krátko po zobudení (ale priznajme si, nielen vtedy) nad ľudské sily. Nemuseli by ste nás vôbec presviedčať o tom, že práve v jedno takéto ráno vznikla aj myšlienka na prvý overal.

S dámskym overalom si vyberiete top na ktorý máte chuť a nohavice sú s ním pevne spojené. O tom, že sa k sebe hodia nemusíte pochybovať. Voilá, dopasujete topánky, šperky, kabelku a môžete vyraziť. Pár minút, nervov a vytrhaných vlasov ušetrených.

Overaly pre všetky príležitosti

tmavomodrý elegantný overal bez rukávov na leto do práce alebo randeAko sme už naznačili v úvode, dávno neplatí, že overal je konzervatívne pracovné oblečenie, ktoré sa nikam inam, ako do práce nehodí. V našej ponuke nie je problém nájsť overal pre pracovné stretnutia, pre posedenie s kamoškami nad dobrou kávou, ale aj overaly pre špecifické príležitosti, akou je športový tréning či len aktívnejšie trávenie voľného času. Veľmi obľúbené sú napríklad kombinácie tričko + krátke nohavice.

Samozrejme na každú príležitosť sa hodí iný strih a iný materiál. Túto alchýmiu, ale určite ovládate. Tiež treba samozrejme myslieť na to, čo je vhodné obliecť si do kancelárie a čo inam. Ak ste si však doteraz mysleli, že overal nie je možné obliecť si napríklad na rande, vedzte, že máme v obchode aj také kúsky, ktoré u pánov poriadne rozprúdia fantáziu. Stačí byť kreatívna.

 

Overaly aj pre plnoštíhle ženy

Pravdou je, že v minulosti si väčšinou mohli overaly dovoliť iba vyššie a štíhle ženy. Iné strihy moc neboli. Pokrok sa však nezastavil ani v móde a nové strihy umožnili overaly nosiť aj nižším dámam a tiež ženám, ktoré sa nemôžu pochváliť štíhlou postavou.

Stačí nájsť strih, ktorý sadne na takéto typy postavy a nohy vhodne opticky predĺžiť, napríklad topánkami na vyššom podpätku. Postava tak bude pôsobiť vyššie a štíhlejšie. Trikov, ktoré je možné využiť, určite poznáte množstvo.

Doplňte si šatník

Snáď sme vás presvedčili, že minimálne pár kúskov z našej ponuky overalov, by sa vám v šatníku nestratilo. Ich nákupom neurobíte chybu a zvýšite si variabilitu svojho výberu pre akúkoľvek príležitosť. Smelo do toho, overaly budú hit aj v roku 2025.