Toto sú materiály pyžám, v ktorých sa vám bude spať najlepšie

Niektorí tvrdia, že najlepšie je spávať nahý. Ak však nie ste nadšeným nudistom, pravdepodobne radšej zvolíte pyžamo. Z akého materiálu je to vaše? Spí sa vám v ňom pohodlne? Tu sú materiály pyžám, vďaka ktorým je spánok naozaj snovým zážitkom. 

Pohodlné pyžamo je také, ktoré je vyrobené z príjemného, kvalitného materiálu. Najlepšie pyžamo je to, v ktorom by ste najradšej strávili nielen noc, ale aj celý nasledujúci deň. Ak máte tú luxusnú možnosť pracovať z domu, tak to aj pravdepodobne urobíte. A vy v práci sa zase nebudete vedieť dočkať, kedy sa vrátite domov do vášho pohodlného pyžama.

Nie každé pyžamo si vás však k sebe dokáže takto pripútať. Podarí sa to väčšinou pyžamám z týchto materiálov.

 

Flanel nielen pre drevorubačov a hipsterov, ale aj do vašej postele

Flanel je najčastejšie vyrábaný z bavlny, ale natrafiť môžete aj na vlnený flanel. Prečo by ste mali zaspávať práve vo flanelovom pyžame? Pretože flanelové pyžamo je hrubšie ako tie obyčajné, teplé, zároveň však aj vzdušné, takže ani s tými najhorúcejšími snami sa nijako veľmi nezapotíte. Umyjete ho jednoducho v práčke a má dlhú životnosť. A jednoducho...je mäkučké, jemnučké a pohodlné.

 

pohodlné flanelové pyžama pre mužov aj dámy

Ako si spraviť vstávanie ešte ťažšie? S hodvábom

O niečo viac nóbl ako flanel je hodváb. Najväčšie prednosti hodvábneho pyžama? Jeho hebkosť a jemnosť. Hodváb je o čosi vzdušnejší ako hipsterský flanel. A priznajme si, pôsobí akosi luxusne. Krásne sa leskne, je hladučký a jemný. Zároveň je však pravda aj to, že starostlivosť o hodvábne pyžamo je o čosi náročnejšia ako o to flanelové, ktoré prosto hodíte do práčky prakticky s čímkoľvek a viete, že vyviazne živé a v poriadku.

Hodvábne pyžamo sa odporúča prať jedine v studenej vode, sušenie v sušičke nepripadá do úvahy a opatrne aj so žehlením. Žehlením hodváb stráca svoju farbu. Materiál takisto slabne, ak sa v pyžame priveľmi potíte. Toto pyžamo radšej vytiahnite iba vtedy, keď čakáte významnú nočnú návštevu. Alebo sa chcete cítiť luxusne. Každonočným nosením mu skôr ublížite.

Klasika klasík – stará dobrá bavlna

rozne-druhy-latok-na-pohdlne-pyzama

 

V žiadnom prípade netreba zabúdať na úplne obyčajnú bavlnu. Práve bavlna je skvelým materiálom na spanie, a to hneď z viacerých príčin. V prvom rade ide o prírodný materiál. Bavlnené pyžamo je takisto pohodlné, príjemné, dobre nasáva vlhkosť a relatívne rýchlo ju aj prepúšťa, bavlna je pevná a neublíži jej ani časté pranie. No a oproti napríklad takému hodvábu vás určite poteší aj cena bavlneného pyžama.