Zaostrené na dámske nohavičky: Vyvarujte sa týmto chybám!

Výber dámskych nohavičiek, rovnako ako podprseniek, mnoho žien podceňuje. Väčšinou siahajú po tých, ktoré sa im páčia na pohľad, a to bez pomyslenia na materiálové zloženie a vlastné pohodlie. A pritom by to malo byť to najdôležitejšie, veď spodnú bielizeň nosíme každý deň. Predíďte zbytočným chybám a noste nohavičky, ktoré vám naozaj sadnú.

Správna veľkosť je dôležitá

Väčšina žien má tendenciu kupovať si menšie číslo spodnej bielizne. Mnohé ženy sa  pohrávajú s myšlienkou, že o číslo menšia veľkosť dámskych nohavičiek im opticky zmenší a stiahne zadoček. A to je presne ten prešľap, ktorého výsledkom sú nelichotivé a postavu deformujúce „pretekajúce kilečká“ a zárezy.

Nebojte sa preto vyberať nohavičky o číslo väčšie. Už len z toho dôvodu, že by sa tkanina mohla nepríjemne zarývať do kože. Nohavičky vám musia sedieť ako uliate. A ako to spoznáte?  Látka je po celom obvode vypnutá, nikde sa nekrčí a lemy sa nezarezávajú do kože. Bohužiaľ, každý výrobca udáva trochu iné značenie, preto, keď vám pri jednej značke sedí veľkosť S, u iných to môže byť pokojne M alebo dokonca L. Je veľmi dôležité si nohavičky starostlivo vyskúšať a ak to nie je možné, riaďte sa veľkostnou tabuľkou.

Zle zvolený strih

Na výber máte hneď niekoľko strihov – klasické nohavičky, brazilky, tangá, dámske boxerky, string a sťahujúce nohavičky. Mnohé ženy uprednostňujú len jeden strih, iné zas rady experimentujú. Treba si však uvedomiť, že nie každý strih je pre vašu postavu ideálny, a tiež nie všetky nohavičky sa hodia napríklad pod obtiahnuté šaty.

damske-nohavicky-bezove

Vždy si vopred vyberajte outfit až potom spodnú bielizeň. V opačnom prípade by sa vám veľmi ľahko mohlo stať nepríjemne faux pas v podobe presvitajúcich nohavičiek. Uvažujte preto nad celkovým vzhľadom, materiálom, textúrou i samotnou farbou dámskych nohavičiek. Pozor si dávajte aj na švy. Tie výrazné budú viditeľné pod obtiahnutým outfitom, preto zvoľte radšej bezšvové dámske nohavičky, ktoré akoby boli súčasťou vašej pokožky.

S farbami opatrne

Biela spodná bielizeň má tendenciu pod tenkým čiernym oblečením presvitať. Pozor na to najmä v prípade, ak  budete v žiare reflektorov alebo pred objektívom fotoaparátov, výsledok je potom často veľmi nelichotivý. Najlepšie urobíte, ak si zvolíte spodnú bielizeň v telovej farbe, ktorá je pod akýmkoľvek oblečením prakticky neviditeľná.