Ako si vybrať správu veľkosť dámskych pančúch

Pančuchy sú jedným z tých doplnkov, ktoré by nemali chýbať v žiadnom dámskom šatníku. Zahrejú, skrášlia a pozdvihnú celkový vzhľad. Avšak, pri nesprávne zvolenej veľkosti je to práve naopak. Ak sa vám pančušky  príliš rýchlo trhajú a vznikajú tzv. „rýchliky“ alebo sa v nich cítite nepríjemne a príliš obtiahnuto je viac než pravdepodobné, že potrebujete inú veľkosť.

1-ako-zistim-spravnu-velkost-pancuch-joieskNa dnešnom trhu je možné nájsť pančuchy v rôznych veľkostiach. Väčšinou sú to: S (2/small), M (3/medium), L (4/large), XL (5/extra large). Môže sa ale stať, že ak bežne nosíte napríklad veľkosť S, pri inej značke pančúch vám bude lepšie sedieť iná veľkosť čo môže byť dôsledkom iného štýlu alebo strihu.

Pri výbere tých správnych pančúch sa nedajte nalákať na štítok ,,univerzálna veľkosťpretože tá nikdy nie je univerzálna.


Ako zistím správnu veľkosť?

meranie-bokov-ako-si-vybrat-spravu-velkost-pancuch

Na to, aby ste zistili správnu veľkosť pančúch potrebujete vedieť svoju výšku a obvod bokov. Obvod bokov si odmeriate nasledovne:

  • Postavte sa na dlážku, nohy a chodidlá sú pri sebe. Meria sa vždy najširšie miesto bokov.


Ako sme už spomenuli vyššie, rôzne značky môžu mať iné číslovanie a preto je dôležité skontrolovať si svoju veľkosť v tabuľke rozmerov, ktorú nájdete buď na webovej stránke obchodu alebo na zadnej strane balenia.

Čo ak som medzi dvoma veľkosťami?

Ak sa vám stane, že ste medzi dvoma veľkosťami, vyberte si väčšiu. V tomto prípade platí, že väčšia veľkosť je vždy lepšia než pokúšať sa vtesnať do úzkych pančúch a... očko je už na pančuške.


Ako budem vedieť, že som si vybrala správne?

To, že vám pančuchy sedia zistíte podľa toho, že:

  • pančuchy dobre sedia na členkoch, zadku a lýtkach (neodstávajú, ale ani neškrtia),
  • guma na pupku nevytvára vrásky,
  • bez problémov sa vám dá kľuknúť, látka sa netrhá,
  • nepotrebujete si pančuchy stále naprávať, nekĺžu sa,
  • látka sa nevráskavie

 

 Pri kúpe pančúch je najdôležitejšia správna veľkosť. Keď budete postupovať podľa zmienených tipov nemáte sa v čom zmýliť a určite nájdete ten správny pár práve pre vás. A ešte rada na záver: to, že ste si vybrali správnu veľkosť budete vedieť vtedy, keď vám pančuchy sadnú ako vaša ,,druhá koža“.

Tabuľka veľkosti dámskych pančúch značky FIORE

damske-pancuchy-tabulka-velkosti