Ako nosiť čierne pančuchy so všetkým

Čierna patrí medzi neutrálne farby, je možné ju spárovať prakticky s čímkoľvek a ako bonus – zoštíhľuje. Hovorí sa, že každá dáma by mala vlastniť aspoň jedny ,,malé čierne“ – šaty, ktoré sa hodia snáď na každú príležitosť. Ale čo čierne pančuchy? Ak sa s príchodom chladnejších mesiacov nechcete vzdať šiat či roztrhaných džínsov, čierne pančušky by určite nemali chýbať vo vašom šatníku!

Stále sme vás nepresvedčili?

Čierne pančuchy sú nadčasové a dodávajú eleganciu celkovému vzhľadu. Sú vhodné na rôzne príležitosti; od bežného dňa v nákupnom centre  až po narodeninové večierky. Ak však stále váhate alebo máte obavy, že váš outfit bude pôsobiť fádne a nezáživne, ponúkame vám niekoľko skvelých tipov ako čierne pančušky nosiť  a kombinovať prakticky so všetkým.

#1 Farby, farby, farby

Čierna je síce elegantná a nedá sa ňou takpovediac nič pokaziť, ale... pokiaľ chcete predísť fádnosti nevyhýbajte sa farbám! Smaragdovo zelený, výrazný žltý alebo kráľovsky modrý kabát či iný kúsok oblečenia výraznej farby spárovaný s čiernymi pančuškami vás spraví neprehliadnuteľnou. Vyvarujte sa ale príliš svetlým farbám. Táto kombinácia môže pôsobiť neprirodzene až agresívne.

#2 Sukne/ šaty

Ak ste milovníčkou sukní a šiat, nemusíte sa ich vzdávať kvôli chladnému počasiu. Stačí, keď zvolíte hrubšie pančuchy. Je dobré mať na pamäti, že čím hrubšie sú pančuchy aj šaty by mali byť vyrobené z hrubších materiálov. Tu je niekoľko nápadov ako kombinovať šaty/ sukne s čiernymi pančuškami:

Závan tajomnosti

Skombinujte čierne pančuchy s malými čiernymi a koženou bundou tmavej farby. Na oživenie poslúži bordový klobúk a slnečné okuliare ,,cat eye“. Pozor: možno si vás pomýlia s celebritou.

Zlatá klasika

Chystáte sa na oslavu a hľadáte inšpiráciu čo na seba? Odmietate nudu, ale zároveň nechcete vyčnievať z radu? Zvoľte kombináciu čierna/ zlatá. Aj tu vám dokonale poslúžia čierne kokteilové šaty a priesvitné pančuchy tej istej farby. Zvoľte doplnky zlatej farby, napríklad zlaté náušnice či kabelka. Avšak, menej je niekedy viac, preto so šperkmi opatrne. Chcete predsa pôsobiť sofistikovane, nie preplácane a gýčovo.

Pohodlie nadovšetko

Ležérny vzhľad dosiahnete, keď skombinujete voľné tričko alebo blúzku, sukňu strihu skater a čierne pančušky. Tmavšie farby vám dodajú na vážnosti, zatiaľ čo jemnejšie ako ružová či biela zvýraznia dievčenskosť. Tu sa nemusíte trápiť s lodičkami, stačia tenisky či členkové topánky a váš deň sa môže začať!

#4 Nohavice

Čierne pančušky sú naozaj univerzálne a inak to nie je ani pri obľúbených nohaviciach či džínsoch. Skvele vyniknú pri deravých džínsoch či šortkách. Skúste obyčajné hladké nahradiť za vzorované pančuchy, nepremrhajte šancu ukázať ich svetu! Kombinácia vzorované pančuchy + šortky je neodolateľná.

#3 Správna obuv

Pančuchy sa neodporúčajú nosiť s balerínkami či sandálmi. Vhodné sú lodičky s oblou alebo špicatou špičkou, členkové alebo vysoké čižmy. Ak však uprednostňujete pohodlie vhodné sú aj tenisky, ktoré dodajú vášmu outfitu šmrnc.

Čo sa týka farby, nebojte sa experimentovať. Vo všeobecnosti však platí, že čierne topánky a čierne pančušky opticky predlžujú nohy.


Veríme, že vás naše tipy ako nosiť čierne dámske pančuchy inšpirovali a dodali vám odvahu experimentovať. Neváhajte a podeľte sa aj vy s nami o vaše skúsenosti a nápady.