Must – have: tmavomodré šaty

Modrá je farba, ktorá neomrzí. Vo svojich mnohých odtieňoch sa stále objavuje aj na módnom oblečení. Pozrime sa na jeden kúsok v jednom z nich, ktorý vás zaručene nesklame pri mnohých príležitostiach — tmavomodré šaty.

Farba mnohých tvárí

Jemná belasá, modrá s nádychom tyrkysu, námornícka alebo kráľovská modrá — to je len zlomok zo zoznamu odtieňov, ktoré táto farba ponúka. Každá z nich výborne vynikne na ľubovoľnom strihu šiat. Modré šaty si tak môžete obliecť do spoločnosti, na záhradnú slávnosť, na svadbu či pohodové chvíle s priateľmi.

Dokonalý výsledokmust-have-tmavo-modre-puzdrove-saty-37-2-joie-sk

Keď siahnete po modrej, môžete sa vopred spoľahnúť na dokonalý výsledok. Dôležité je len zvoliť ten správny odtieň a strih. Čo sa odtieňu týka, svetlovlásky by mali zvoliť bledšie farby. Ženy s tmavými vlasmi a tmavšou pokožkou môžu siahnuť aj po sýtejších farbách. Práve pre ne sú vhodnou voľbou tmavomodré šaty. Strih šiat vyberajte podľa typu vašej postavy. Tak, aby v ňom vynikla vaša krása.

Postava v tvare hrušky

Pre postavu s užšími plecami a širšími bokmi sa hodia šaty empírového strihu alebo so sukňou v tvare A. Úzky pás môžete zvýrazniť širokým opaskom. Tomuto typu postavy sa hodia aj šaty s korzetom.

Postava v tvare jablka

Pre postavy so širšími ramenami aj pásom a štíhlymi nohami sú najvhodnejšie šaty s korzetom a širokou sukňou. Pri výbere je potrebné klásť dôraz aj na pás. Mal by byť vyvýšený.

tmavo-modre-saty-s-tylovymi-rukavmi-141-1-joie-skPostava v tvare presýpacích hodín

Ak máte úzky pás, plnšie boky a prsia, najlepšie vám pristanú puzdrové šaty. No môžete si dovoliť siahnuť aj po iných strihoch. Krása vašej postavy zaujme v šatách s rovnou či kruhovou sukňou.

Rovná postava

Šaty, ktoré si vyberiete, by mali vytvarovať pás, aby naň pritiahli pozornosť. Vyberajte modely s mašľou či výrazným opaskom. Ideálnou voľbou je voľnejšia až nariasená vrchná časť. Pri tomto type postavy však nič nepokazíte ani rovným strihom šiat.

Elegantná do spoločnosti, svieža na párty

Na letnú párty s priateľmi alebo aj na prechádzku v meste sa hodia šaty z ľahších materiálov vo svetlejších farbách. Vhodné sú aj vzorované modely. Zvlášť elegantným dojmom pôsobia tmavomodré šaty. Tie sú preto vhodné na formálne príležitosti. Tmavomodré kokteilové alebo dlhé večerné šaty ľahko skombinujete s vhodnými doplnkami, ako sú kabelka či šperky.