Tipy ako sa pohodlne a štýlovo obliecť do fitness centra

Blíži sa Nový rok a s ním aj rozličné novoročné predsavzatia. Medzi tie najčastejšie patrí aj rozhodnutie začať pravidelne cvičiť. Ak to myslíte naozaj vážne, nastal ten správny čas na nákup fitness oblečenia.

Nové fitness oblečenie ako motivácia

Je fitness oblečenie nevyhnutné? Popravde nie je, vo fitness centrách totiž neplatí žiadny dresscode. Cvičiť môžete aj v starom vyťahanom tričku a vyblednutých legínach, ale nové oblečenie vás nakopne tým správnym smerom. Keď viete, že vyzeráte skvele a cítite sa pohodlne, ste viac motivovaná a zaručene podáte skvelý výkon. Navyše, ak je fitness centrum pre vás úplne nový, neprebádaný svet, s fitness oblečením si naň rýchlejšie zvyknete.

Ideálne oblečenie do fitka

Fitness oblečenie musí byť v prvom rade pohodlné a nesmie vás obmedzovať v pohybe. Musíte si v ňom bez problémov sadnúť, ľahnúť, zohnúť sa alebo obrátiť. Oblečenie nesmie byť príliš tesné, inak vás bude ťahať, zarezávať sa do pokožky a navyše zvýrazní nedostatky postavy. Ďalším dôležitým parametrom je materiál, ktorý musí odvádzať pot a udržovať telo v suchu. Do fitness centra si môžete obliecť aj dve vrstvy oblečenia. Spodná vrstva odvádza pot a vrchná udrží svaly v teple. Pred klasickými teplákmi uprednostnite elastické športové legíny. Široké tepláky môžu prekážať pri behu na bežeckom páse alebo sa zamotať do stacionárneho bicykla. Z hygienických dôvodov nie sú vhodné šortky a tričká s otvoreným chrbtom. Do fitness centra si zoberte aj mikinu. Oblečte si ju hneď po skončení cvičenia, aby ste neprechladli.

fitnes oblečenie, tričká a legíny

Kvalitná športová podprsenka a spodná bielizeň

Pre ženy je športová podprsenka nevyhnutnosťou. Musí byť pevná a dobre padnúca, ani príliš tesná, ani príliš voľná. Nesmie vás obmedzovať v pohybe. Ak si nie ste istá veľkosťou, poraďte sa v špecializovanom obchode. Dlhodobé nosenie nesprávnej podprsenky totiž spôsobuje nesprávne držanie tela, bolesti krčnej chrbtice alebo hlavy. Najideálnejšia je podprsenka s prekríženými ramienkami na chrbte. Lepšie drží a pri cvičení sa nekĺže a neposúva. Do fitka si oblečte klasické nohavičky. Čipkovaná bielizeň alebo tangá sa budú pri cvičení zarezávať. Nezabudnite ani na ponožky.

Topánky – stabilný základ pre chodidlo

Aj topánkam treba venovať osobitnú pozornosť. Základom je, aby mali pevnú podrážku, dostatočne fixovali členoka odpružili chodidlo. V opačnom prípade nebudú nárazy utlmené a odnesú si to vaše kĺby. Tenisky by mali byť zároveň priedušné a ľahké, aby uľahčovali pohyb a neprekážali pri cvičení. Dbajte na to, aby ste mali správnu veľkosť topánok. Ak budú príliš malé, budú tlačiť a v príliš veľkých teniskách bude zas noha ,,lietať“, čo je škodlivé pre kĺby. Je nepísaným pravidlom, že topánky do fitness centra majú mať bielu podrážku, aby nepoškodzovali podlahu.

Doplnky povinnej výbavy

Do fitness centra si vezmite dva uteráky. Jeden budete z hygienických dôvodov dávať na stroje pod seba, druhý si vezmete do sprchy. K praktickým doplnkom patria aj čelenky, šatky a rukavice na posilňovanie. Nezabudnite na fľašu s vodou.

Cena fitness oblečenia

Nemusíte mať na sebe logá drahých značiek, aby ste vyzerali dobre a cvičili efektívne. Ak sa obávate vysokej investície, máme pre vás dobrú správu. V našej ponuke fitness oblečenia nájdete mimoriadne kvalitné a pohodlné legíny, tričká a tielka za výhodné ceny. O kvalite našich produktov vypovedá aj to, že ichbežne pri tréningu využívajú aj profesionálni športovci.