Uprednostňujete nákupy s priateľkou alebo patríte medzi introvertnejšie typy?

Nakupujete rada? Áno, to väčšina žien. Každá však nakupujeme inak.  Zatiaľ čo niektoré dámy prejdú obchodmi ako prievan a odchádzajú s náručou plnou šiat, iné starostlivo hľadajú, prezerajú, skúšajú a napokon aj tak odídu len s pocitom, že si to ešte musia rozmyslieť. Spôsob, akým nakupujete, o vás mnohé prezradí... Tak aká ste vy?

Nakupujete sama? Ste introvertka

Introvertka je tak trochu samotárka. V zásade uprednostňuje nákupy osamote alebo v prítomnosti veľmi blízkej osoby. Najčastejšie mamy, sestry alebo partnera. Introvertka je pomalšia a opatrnejšia. Vyberá dlho a spravidla dôkladne. Všetko si vyskúša, poprezerá, zváži cenu... a potom ešte raz vyskúša.

A čo vlastne hľadá? Viac konzervatívne, menej nápadné kúsky, ktoré jej ale výborne sadnú. Introvertka je často tak trochu perfekcionistka. Neuspokojí sa s „dosť dobrým“ a spravidla je majiteľkou veľmi precízne nakombinovaného šatníka.

Podobne sa introvertka správa aj v živote. Táto dáma obyčajne nemá blízke kamarátky, s ktorými by sa vybrala na nákupy alebo má len jednu, ktorej bezvýhradne dôveruje. Spravidla ide o kamarátku z detstva. Introvertka má rada pevné a trvalé vzťahy. Zoznamovanie s novými ľuďmi jej robí problém. Ak si však vytvorí vzťah, spravidla na celé roky.

rada nakupujem sama

Milujete nákupy v kruhu priateliek? Ste Extrovertka

Pre extrovertku sú nákupy spoločenskou udalosťou. Dlho sa na ne teší, pripravuje a zvyčajne ich absolvuje dokonale upravená s celým zástupom kamarátok. Posedenie v cukrárni alebo pri káve je ich nevyhnutnou súčasťou. Extrovertka nakupuje veľa a rada, no často veľmi chaoticky. Má sklon robiť unáhlené rozhodnutia, utrácať a potom ľutovať. Zvyčajne odchádza z obchodu s plnou náručou nákupov, do výberu ktorých zapojí aj predavačky, ale sotva polovicu z toho skutočne nosí. Mnohé jej jednoducho nesadne.

A čo vlastne extrovertka kupuje? Všetko aktuálne, moderné, trendy a pútavé. Má rada farby, vyzývavosť a extravaganciu. Je to tá dáma, ktorá vyjde na ulicu ako prvá v horúcej novinke z prehliadkového móla. Je odvážna a sebavedomá.

A taká je extrovertka aj v živote. Otvorená, zábavná, spoločenská, ale niekedy nespoľahlivá a nedôsledná. Rada sa baví, má veľa priateľov, trávi čas medzi ľuďmi. Občas však zabúda na povinnosti alebo sa spolieha, že všetko sa nejako vyrieši. Extrovertka sa rozhoduje rýchlo, nad ničím príliš dlho neuvažuje a mnohokrát sa jej to aj skutočne oplatí.