Dokonalý dovolenkový outfit alebo aké šaty zbaliť k moru

Dovolenka sa blíži a vy rozmýšľate, aké šaty si zbaliť do kufra? Nechajte sa inšpirovať, ako si vybrať praktické a trendy šaty na dovolenku k moru.

Šaty na pláž

Šaty na pláž by mali byť voľné a jednoduché, aby ste si pod ne mohli obliecť plavky a bez problémov ich mohli zhodiť hneď, ako sa rozhodnete skočiť do vody. Takže žiadne gombíky, zipsy a komplikované viazania, len jednoduchý strih, ktorý jedným pohybom prevlečiete cez hlavu. Šaty, v ktorých sa rozhodnete vyraziť na pláž, môžu byť špeciálne určené na tento účel, ale môžete siahnuť aj po jednoduchých minišatách, ktoré nosíte v bežné dni.

krásne krátke voľné šaty na pláž s odhalenými ramenami a námorníckym vzorom

Šaty na večer do klubov

Denné vylihovanie na pláži a nočné žúrovanie – tak znie ideálna dovolenka pre mnohé mladé a slobodné dievčatá. Horúce letné noci, vychladené drinky a skvelá hudba si pýtajú sexi šaty zúženého strihu, v ktorých vyniknú ženské krivky. Čo sa týka farby, vyberte také, ktoré zvýraznia opálenú pokožku – tyrkysová, biela, jasná ružová, neónové odtiene modrej, zelenej a žltej.

neonove krátke voľné šaty na letnú dovolenku do baru alebo diskotéku

Šaty do mesta

Či už sa rozhodnete navštevovať pamiatky alebo nakupovať suveníry, šaty do mesta by mali byť hlavne pohodlné. Vyberte si špotové šaty, ku ktorým si môžete obuť pevnejšiu obuv s dobrou podrážkou, aby vás po celom dni neboleli nohy. Šaty by mali byť voľnejšieho strihu, tenkého materiálu a svetlých farieb, aby sa vám v horúčavách nelepili na telo a nebolo vám príliš horúco. Nezabudnite, že ak sa rozhodnete navštevovať náboženské pamiatky, musíte byt vhodne oblečená, v opačnom prípade vás do chrámov a kostolov nemusia vpustiť. Vhodné sú zahalené ramená, sukne po kolená a decentný výstrih.

pásikavé pruhované námornícke krátke šaty vhodné na dovolenkové prechádzky

Šaty na dovolenkové rande

Ak sa chystáte na dovolenku vo dvojici, nemali by vám chýbať šaty na romantickú večeru či prechádzky pri západe slnka. Vhodné sú najmä potlače s motívom kvetov alebo vo sviežich farbách, ktoré zvýraznia ženskosť a príťažlivosť. Skombinujte ich s pohodlnými topánkami a elegantným klobúkom.

krásne krátke minišaty v zelenej farbe s krátkym rukávom na letné rande

Doplnky na dovolenku

Najdôležitejšími doplnkami na dovolenku k moru sú pokrývka hlavy a slnečné okuliare, nielen z estetického ale aj zo zdravotného hľadiska. Ako pokrývku hlavy si môžete vybrať z elegantných klobúkov, športových šiltoviek alebo pestrých šatiek v závislosti od toho, aký štýl oblečenia prevláda vo vašom dovolenkovom šatníku. Vyhnite sa zlatým, strieborným a kovovým doplnkom, ktoré vás môžu pri pobyte na slnku páliť. Uprednostnite radšej bižutériu z dreva a plastu. Na pláž potrebujete veľkú tašku, kam sa zmestí osuška, opaľovací krém a fľaša s vodou. Na výlety si môžete zobrať ruksak a na nočné párty drobnú kabelku.