Jeseni bude vládnuť dámske pončo

Typicky indiánsky kúsok, pončo, prispôsobili módni dizajnéri súčasným trendom a postavili ho na módny piedestál tohtoročnej jesene. Pončo predstavuje skvelú alternatívu klasických trenčkotov alebo bomberiek  pre dni, kedy je už na klasický kabát teplo, ale len tak vybehnúť von v tričku ešte nemôžete. Ak si nie ste istá, ako pončo správne nosiť a kombinovať ho so zvyškom outfitu tak, aby ste vyzerali ako z módneho katalógu, poradíme vám.

ruzove pletene damske poncoČím objemnejšie pončo, tým upnutejší zvyšok oblečenia

Dnes má dámske pončo mnoho podôb. V aktuálnych kolekciách tak nenájdete len klasický strih tejto pleteniny s otvorom na hlavu. Čoraz populárnejšie sú pončá mohutné, dlhé a otvorené. A práve tie budú túto jeseň najhorúcejším kúskom. Oproti klasickému pončo strihu majú tú výhodu, že ich môžete nosiť snáď na milión spôsobov.

Pozornosť by ste však mali klásť pri výbere zvyšku outfitu. Ak je pončo voľné a objemné, pod ním by ste mali mať priliehavé oblečenie. Ak by ste si zvolili presný opak, pridala by vám táto kombinácia iba zbytočné kilogramy. Ideálne sú najmä úzke džínsy, slimky, legíny a puzdrové sukne. Ležérny štýl si vystačí aj s teniskami alebo poltopánkami v pánskom štýle a hrubou platformou. K elegantnej variante skombinujte lodičky alebo členkové čižmičky. Pončo previažte opaskom a dokonalý jarný outfit je na svete.

Správna dĺžka ponča rozhoduje

Nezabudnite si dať veľký pozor pri výbere správnej dĺžky dámskeho ponča. Dlhé kúsky sa hodia skutočne len vysokým ženám. A preto, ak ste nižšieho vzrastu a nechcete vyzerať ako malý trpaslík v neforemnom vreci, zvoľte si kratšiu verziu siahajúcu do polovice stehien. Nič nepokazíte ani skutočne kratučkým pončom zakončeným strapcami, ktoré ho opticky predĺžia.

Vyhrajte sa s materiálom aj s farbami

pletené teplé damske pončoDámske pončo je tradične zhotovené z pleteniny a je ho možné prirovnať k voľným dámskym kardigánom či voľnejším svetrom. Módny návrhári však hýria fantáziou. Preto v najnovších kolekciách nájdete aj kožušinové pončá s asymetrickými goliermi, ľahučké košeľové, mikinové alebo pončá v tvare maxi šálu.

Výber farieb je taktiež pestrý a je len na vás, ktorú farbu preferujete. V kurze sú konzervatívnejšie odtiene ako čierna, sivá, modrá a hnedá, ktoré sú oživené geometrickými tvarmi v bielej, ružovej, žltej alebo červenej. Farebných variácii je skutočne neúrekom a so žiadnou nemôžete šliapnuť vedľa.