Pletené retro svetre alebo štýlové kardigány?

S odchodom leta sme dali definitívne zbohom aj krátkym rukávom a odhaleným ramenám. Na bundy a kabáty je však ešte akosi priskoro a tak prichádzajú na rad svetre a kardigány. To, že štýlové pletené kúsky nesmú chýbať v nijakom jesennom šatníku, ukázali aj svetoví tvorcovia na populárnych Fashion Week 2017.  Necháte sa nimi inšpirovať alebo si nájdete vlastný spôsob nosenia týchto stálic dámskeho šatníka?

dlhy damsky sveter alba na chladne dni a večeriPletené retro svetre opäť in

Áno, sú naspäť. Maxi svetre pôsobiace ako z ihlíc starej mamy suverénne pokorili tohtoročné predvádzacie móla. Možno aj vy nájdete v skrini svojej mamy nejeden kúsok vhodný na "znovuzrodenie". Módni stylisti by mu povedia jednoznačné áno.

Pletené retro svetre patria k tým odvážnejším kúskom. Sú menej vhodné do formálnych outfitov a viac pristanú voľnočasovej a ležérnej móde. V kurze sú výrazné maxi svetre, ale aj pletená klasika, jednofarebné i vzorované, s rolákom i s výstrihom. Top farbou je samozrejme červená.

Kombináciu číslo jeden predstavuje maxi sveter a sukňa. Zvoliť môžete model až po členky alebo trendovú midi dĺžku. Pre menej odvážne je výborná kombinácia maxi svetra a úzkych džínsov prípadne nohavíc. Sveter zladený s vysokým čižmami perfektne zapôsobí v každom jesennom outfite.

Tip: Hoci v kurze sú jednofarebné retro svetre, nebojte sa ísť ani do odvážnejších farieb a vzorov. Kombinujte ich s menej nápadnými kúskami, na podklade ktorých výborne vyniknú.

Trendy kardigán: must have dámskeho šatníka

Zatiaľ čo retro svetre sa v našich uliciach objavujú zatiaľ len ojedinele, štýlové kardigány osídlili dámske šatníky už niekoľko sezón dozadu. Za svoju popularitu vďačia svojej univerzalite. Sú jednoducho kombinovateľné, vhodné pre každú postavu a pre väčšinu príležitostí.

Aktuálne trendy prajú kardigánom na každý spôsob. In sú pletené vlnené i bavlnené kúsky, otvorené i so zapínaním a modely každej dĺžky. Obzvlášť elegantne pôsobia kardigány maxi dĺžky. Do ležérnych a športových outfitov sú zas vhodnejšie kratšie modely.

hnedý pletený kardigán s kapucňouNesmrteľnou kombináciou je kardigán, tričko, džínsy a čižmy. Klasika, ktorá nikdy nesklame. Ak zatúžite po extravagancii, pridajte odvážny klobúk. Dávku rebélie vnesiete do svojho outfitu krátkou koženkou natiahnutou na kardigáne. Vrstvenie je v tomto ročnom období v kurze. Kardigán však poľahky skombinujete aj s teniskami, dlhším topom a legínami. Do športových outfitov sa obzvlášť hodia kratšie modely, prípadne previazané opaskom. Elegantné a formálne outfity si zas pýtajú priliehavejší, hladký kardigán, ktorý poľahky skombinujete so sukňou a klasickými lodičkami.