Jeseň a pastelové farby

Každé ročné obdobie je spájané s istou farebnou škálou. Príchodom jesene sa v našom šatníku nahromaďujú zemité kúsky, ktoré nezameniteľne pripomínajú scenériu za oknom. To však neznamená, že naše kroky musia v tomto čase smerovať výhradne ku svetrom tekvicovej farby. Aj napriek tomu, že je príjemné privítať novú sezónu obmenou šatníka, nemusíte hneď mávnuť rukou nad pastelovým obľúbencom.

jeseň v pastelovom dámskom oblečeníPastelové farby pripomínajúce kvitnúcu čerešňu alebo mentolovú zmrzlinu patria medzi tie elegantnejšie, vďaka čomu sa nemusíte báť siahnuť po nich pri akejkoľvek udalosti od obyčajného dňa v práci, cez prechádzku v prírode až po oslavu či svadbu. Aj napriek tomu, že sa ich mnohí stránia, pretože môžu pripomínať šatník starej mamy, tieto farby majú tendenciu vyzerať moderne a minimalisticky. Nechajte teda vyniknúť svoje dievčenské Ja a odejte sa do pastelu.

staroružová midi sukňa skombinovaný s bielym pulóvrom

Ako nosiť pastelové farby na jeseň?

Čaro nosenia pastelových farieb spočíva v samotnej látke. Odvráťte zrak od šifónu zvoľte ťažšiu, teplejšiu látku či vlnu, ktorá korešponduje so sezónou ako aj číslom na teplomere. Bonusom je, že si budete môcť naplno užiť svoj deň neobávajúc sa chladného vetra.

Ako zladiť outfit k pastelovému kúsku?

Či už sa pastelovým farbám zvyknete vyhýbať, alebo by ste sa najradšej od hlavy po päty odela do jemnej ružovej, môžete si vytvoriť úžasný outfit, v ktorom budete vyzerať ale aj sa cítiť skvelo. Pri tejto farebnej palete existuje jedno hlavné pravidlo- uzemnite ju. Kombinovanie viacerých pastelových farieb môže totiž pôsobiť veľmi štýlovo, avšak stačí siahnuť po nesprávnom tope a úsilie sa ľahko rozpadne ako domček z kariet.

Rozhodnite sa pre to najprv pre jeden pastelový kúsok, akým môže byť napríklad mentolová sukňa či belasý sveter a dolaďte k nemu zvyšné odevné kúsky. Nechajte sa inšpirovať outfitom, ktorý sme pre Vás pripravili.

Staroružová sukňa doladená s bielym pulóvrom tvorí jednoduchý ale efektívny základ pre Váš outfit. Či už sa rozhodnete ostať pri zemi alebo ich skombinujete s ďalším pastelovým či neónovým kúskom je už na Vás. Odporúčame Vám však zapojiť kúsok v jesenných sýtych farbách, ktorým môže byť napríklad kabátik či doplnky.