Optimizmus v móde a obliekaní

Každý prvý piatok v mesiaci október oslavujeme medzinárodný deň úsmevu. Jeho iniciátorom bol Harvey Richard Ball, ktorý v roku 1963 vytvoril smajlíka ako symbol šťastia a dobrej nálady. V našich intenciách, keď vás chceme motivovať k optimistickému osvieženiu jesenného šatníka, sa javí tento deň ako príjemné pripomenutie významu dobrej nálady v pochmúrnom jesennom období.

Výber oblečenia ovplyvňuje naša momentálna nálada a naopak, zvolený outfit ovplyvňuje našu náladu po celý zvyšok dňa. A nielen to! Tým, čo máme na sebe významne determinujeme obraz, ktorý si o nás vytvoria iní.

Chcete na svoje okolie zapôsobiť ako vždy príjemne naladená a súčasne trendy oblečená optimistka? V tom prípade sa usmejte a inšpirujte sa vo svojom šatníku našimi optimistickými tipmi

Optimistické farby oblečenia

Prim medzi pozitívnymi farbami hrá jednoznačne žltá. Farba evokujúca energiu a záplavu slnečného žiarenia sa vo všeobecnosti považuje za farbu dobrej nálady, pozitívnej kreativity a komunikácie. Žltá oživuje, aktivizuje a oslobodzuje. V jesennom šatníku zapôsobí mimoriadne pozitívne v kombinácii s červenou, modrou a bielou. Top farba tohtoročnej jesene, červená, je podobne považovaná za optimistickú, ale príliš agresívnu a energickú. Žltá zapôsobí ako jej príjemné zjemnenie. Žltá tiež výborne zahrá s klasickými jesennými farbami ako je hnedá, sivá alebo bordová. Celý outfit rozjasní a osvieži.

žlta farba dámských svetrov dodáva optimizmus v obliekaní

Optimistické potlače oblečenia

Outfitom sa dá povedať oveľa viac ako by ste si možno mysleli. Ak chcete zapôsobiť skutočne pozitívne, môžete staviť  nielen na priamu reč nápisov na tričkách, ktoré sú aktuálne skutočne in, ale aj na symboly dobrej nálady v podobe obrázkov a geometrických tvarov. Vo všeobecnosti pozitívne pôsobia oblé tvary. Obľúbené sú bodkované, guľôčkové a kvetinové potlače, ale napríklad aj srdiečka alebo už spomínané smajlíky. V záujme predchádzania infantilnosti stavte na jeden dominantný pozitívny kúsok a zvyšok outfitu k nemu príjemne dolaďte. Platí pravidlo, čím menej formálny outfit, tým viac si môžete dovoliť uletieť. Zatiaľ čo vo voľnom čase môžete pokojne staviť na kombináciu farebných nohavíc a trička s nápisom Keep smiling, do práce si vystačíte s bodkovanou blúzkou skombinovanou so svetlou puzdrovou sukňou a vkusnými lodičkami.

Optimistické strihy oblečenia

Vo všeobecnosti možno povedať, že pozitívnejšie pôsobia voľnejšie, rozviate až oversize strihy. Príliš tesné a postavu kopírujúce oblečenie zaváňa skôr dominanciou, erotickou príťažlivosťou a striktnou sebadisciplínou. Veľmi pozitívne v šatníku i v outfite zahrá áčková sukňa alebo šaty podobného strihu, ktoré pôsobia ľahko a dievčensky. Do jesenného outfitu môžete zvoliť trendy strednú dĺžku. Podobný dojem urobia aj voľnejšie, vzdušné blúzky, otvorené ľahké saká so zapínaním na jeden gombík, topy s odhalenými ramenami a s volánmi, ktoré si užijú svoje minúty slávy aj túto jeseň. Za optimistickejší sa považuje viac ležérny a mladistvo ladený šatník. 

cervena farba a overzise saty hit jesene