Tieto jarné trendy prinesú do vášho šatníka svieži vánok

Aj vy už netrpezlivo čakáte, kedy vykukne slniečko a roztopí aj posledné zvyšky snehovej nádielky? Verte nám, aj my neúprosne túžime po teplých jarných dňoch plných vône kvetov, kedy konečne zhodíme robustné zimné bundy a zo šatníka vytiahneme ľahučké jarné kabátiky, bundičky, mikiny a hlavne sukne a lodičky. A aby ste do prvých jarných dní vyrazili od hlavy až po päty štýlové, prezradíme vám, čo sa bude nosiť.

Oblečenie a lá farebná uniforma

Ako sme odpozorovali z Newyorského fashion weeku, jar a tiež leto sa bude niesť v znamení 90-tych rokov. V hlavnej úlohe bude tentokrát jednotné farebné škálovanie a štýl „matchy-matchy“ – outfity zladené do jednej farby alebo vzoru. Nezáleží či si oblečiete dámske šaty, sukňu, nohavicový kostým alebo len obyčajné tepláky s tričkom, všetko by sa malo niesť v jednotnej farbe. Najlepšie v oranžovej. Práve šťavnatá oranžová bude farbou tejto sezóny. A to je skvelé, pretože je to farba energická, optimistická a po zimnom útlme,  je určite tou správnou farbou.

výrazné oranžové dámske šaty na zips bez rukávov

Prúžkovaná mánia a kontroverzné kombinácie

Prúžky a pásiky snáď nikdy nevyjdú z módy a aj na jar budú mať, čo povedať. Trendy budú hlavne zvislé a šikmé pásiky a okrem rôznych blúzok, košieľ, či sukní sa objavia aj na trenčkotoch, jarných kabátoch, parkách či kostýmoch. Tričko s pásikmi a na to krátke jednofarebné šaty na ramienka – to je ten nostalgický závan 90-tych rokov.

Návrat denimubielo modra ošúchaná denim damska bunda

Ďalším trendom, o ktorom budeme veľakrát túto sezónu počuť, je denim. Ale pozor! Žiadne potrhané, sprané, vyblednuté džínsy, ale pravý, surový, tmavý denim. Presne ten musí byť bezpodmienečne hlavným prvkom vášho šatníka. A nebude sa nosiť len na jednom kúsku oblečenia, ale ako možno vidieť z prehliadkových mól či ulíc Hollywoodu, zahaliť sa do denimu môžete úplne celá. Rifľové kabelky, topánky, sukne, overaly či šaty, inšpirujte sa módnymi velikánmi, ktorí vedia ako denim správne nosiť.

Výrazná grafika a logá

Kvety – poviete si, že nič prevratného, iba taká  jarná klasika. Lenže teraz budú skutočne megalomanské. Výrazné, veľké a pestrofarebné. Či už klasické, orientálne, tropické alebo v romantickom retro štýle. A aby toho nebolo málo, rozviate kvetované šaty a sukne doplní ešte aj potlač motýľov.

Nezabudnite ani na logá – čím väčšie, tým lepšie. V kombinácií s komiksovou a novinou potlačou, to bude poriadna divočina, ktorá nebude po chuti každému. Ale, prečo neprebádať aj  tieto módne zákutia?