Vyberte si biznis šaty, ktoré vás predajú

Niektoré zamestnania vyžadujú formálny, spoločenský odev. Rovnaký odev by ste mali zvoliť aj v tom prípade, ak sa o takéto zamestnanie ešte len uchádzate. Poradíme vám preto, na čo všetko myslieť, ak potrebujete nové biznis šaty.

sivú puzdrové biznis šaty s bielym golierom a lémomElegantný, jednoduchý strih

Biznis šaty sa vyznačujú jednoduchou eleganciou. Ich dĺžka by mala siahať minimálne 2 cm nad kolená alebo mierne pod kolená. Strih by mal na postave dobre sedieť. Tak, aby umožňoval bezproblémový pohyb a zároveň v ňom vynikli prednosti vašej postavy. Vhodné sú jednoduché puzdrové alebo rovné strihy s krátkymi alebo dlhými rukávmi. Ak je požadované tzv. business casual dress code, môžete zvoliť aj šaty bez rukávov. Veľmi pekne pôsobia aj biznis dámske šaty s opaskom.

Kvalita materiálu

Ak kupujete biznis šaty, nezabudnite sa presvedčiť o kvalite materiálu, z ktorého sú vyrobené. Mal by byť prispôsobený na nosenie počas dlhých dní v práci tak, aby vždy dobre vyzeral na obchodných stretnutiach, konferenciách aj pracovných obedoch. Dôležité je tiež, aby sa materiál šiat nekrčil. Vďaka tomu budete aj po dlhšom sedení vyzerať elegantne.

Akú farbu vybrať?

Najčastejšou voľbou pri kúpe biznis šiat je čierna, tmavo modrá, čokoládová hnedá a sivá. Môžete si vybrať aj ich kombinácie s bielymi prvkami na golieri, páse alebo rukávoch. Vhodný je aj jemný vzor. Ten by však mal byť súčasťou štruktúry látky alebo by sa od základnej farby mal líšiť len o jeden odtieň. Biznis šaty doplníte jemnými šperkami. Výrazné kúsky v tomto prípade nie sú vhodné. Tie si odložte na iné príležitosti.

Vytvorte svoj biznis vzhľad

K biznis šatám si obujte uzavretú obuv na podpätku vo farbe, ktorá ladí s oblečením. Dôležitý jej tiež výber pančuchových nohavíc. Mali by byť v telovej alebo tmavej farbe bez vzoru. Váš výzor doplní jemný make-up a taška na dokumenty či notebook. Punc dokonalosti nakoniec dodá vašim šatám priliehavé sako.